Morgonpromenaden

Var en spännande och vacker morgon efter älven. Dimman låg som ett tunt täcke, så man såg bara trädtopparna. Solen färgde himlen i guld och molnen i rosa. Snön på isen var orörd. Nej, det var den inte alls! Så fort jag släppte lös socker så stack hon i väg som en kanonkula! Och skall skällde som en tok! Sedan såg jag på isen och på min vänstra sida, att det fanns spår, av både rådjur och hare! I slutet på stigen, så ställer sig socker och stirrar in i skogen och öronen är bakåt och hon skallar! Förmodligen fanns det något där inne, som inte jag såg…
I går provade jag ” kantarellsök ” med henne. Hade en bid färsk kantarell, som jag hade gjort i en midre bit. Sedan tog jag ett par av mina medicinburkar och lät henne lukta på kantarellen och sedan lade jag kantarellen under en av burkarna. Det gick riktigt bra! Fast, det gick bättre när jag hade en liten korvbit under burkarna! Enda problemet är, att när hon vet vad hon ska göra, så tappar hon lätt intresset. Likadant om hon inte förstår hur eller vad hon ska göra… Vet inte i vilka svårighetsgrader jag kan sätta ribban för henne…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.